Dit forum is bedoeld voor vragen en opmerkingen die opkomen tijdens het invoeren van de akten van de Surinaamse Burgerlijke Stand. U kunt zelf berichten plaatsen, lezen wat de ervaringen zijn van andere deelnemers, en reageren op berichten. Via de links hierboven kunt u direct doorgaan naar de sectie 'Mededelingen' (van het projectteam), 'Vragen' en 'Tips' over de invoer en 'Opmerkelijk' voor bijzondere vondsten.

All Discussions (1259)

Sort by

Keti Koti

10608472477?profile=RESIZE_710x

Vandaag is het 159 jaar geleden dat slavernij werd afgeschaft in Suriname en op de Nederlandse Antillen. Terecht een moment om bij stil te staan. Maar hoe ging het na 1863 met de betrokkenen? Die vraag is natuurlijk de reden dat we bezig zijn met he

Read more…
0 Replies

Vonnis

Als u al wat langer meedoet met het invoeren van de akten, dan bent u vast al wel eens een voorbeeld tegengekomen: tussen de overlijdensakten zitten soms heel andere documenten 'verstopt'. Dit zijn dan vaak vonnissen van de rechtbank die een verbeter

Read more…
0 Replies

Zoekvraag

Goedemorgen allemaal,

 

Ik ben het even kwijt hoe ik in de registers kan komen. Niet om in te vullen maar om op te zoeken. Ik zoek Jacoba Jacquelina overleden 20-10-1872 toen was ze 7 maanden. De achternaam is waarschijnlijk Horst maar dat is niet zeke

Read more…
14 Replies · Reply by Janny de Heer Jun 13

Forum

Voor een gedetailleerde toelichting over de werking van het forum, zie de handleiding (vanaf p. 20).

Als u een bericht wilt plaatsen, klikt u op de link 'Add discussion' rechtsboven. U kiest een titel die de lading dekt van uw bericht.

Na het schrijven van uw bericht kiest u onder welke categorie het valt: 'Vragen' voor vragen over de invoer, 'Tips' wanneer u de andere medewerkers een advies wil geven, 'Opmerkelijk!' voor als u een bijzonder geval wil delen. De categorie 'Mededelingen' is bedoeld voor de projectleiding. Verder kunt u aangeven voor wie het bericht zichtbaar is, kies daar de optie 'Only network members'.

U kunt via de kopjes direct naar één van de categorieën gaan:

All Discussions

Mededelingen

Vragen

Tips

Opmerkelijk!

U kunt ook zoeken door alle berichten via het 'search' zoekscherm bovenaan de pagina.

Projectleiders Thunnis van Oort, Pim Lohman en Coen van Galen staan klaar om te reageren op de berichten die worden geplaatst op het forum.

Als er discussie is over hoe bepaalde gegevens in te voeren, beslist uiteindelijk iemand van de projectleiding over de volgen koers. Vanzelfsprekend verzoeken we deelnemers de gebruikelijke regels van fatsoen te volgen.