Dit forum is bedoeld voor vragen en opmerkingen die opkomen tijdens het invoeren van de akten van de Surinaamse Burgerlijke Stand. U kunt zelf berichten plaatsen, lezen wat de ervaringen zijn van andere deelnemers, en reageren op berichten. Via de links hierboven kunt u direct doorgaan naar de sectie 'Mededelingen' (van het projectteam), 'Vragen' en 'Tips' over de invoer en 'Opmerkelijk' voor bijzondere vondsten.

All Discussions (1520)

Sort by

Wanneer komen aktes zoekbaar online?

Hi,

Inmiddels zijn we al langer dan een jaar de aktes aan het invoeren. Mijn dank aan iedereen die hieraan meewerkt.

 

Echter, wanneer komt de informatie ook daadwerkelijk online beschikbaar?

Ik meen mij te herinneren dat vorig jaar rond 1 juli al een de

Read more…
2 Replies · Reply by CV on Saturday

Scannen bewijsstukken

Ik heb in het verleden onderzoek gedaan in het Nationaal Archief Suriname. Naast de huwelijksregisters waren er toen ook een soort van "bijlage mappen", met daarin de bewijsstukken die overlegd moesten worden tijdens de aankondiging van het huwelijk

Read more…
1 Reply · Reply by Thunnis van Oort Feb 19

Forum

Voor een gedetailleerde toelichting over de werking van het forum, zie de handleiding (vanaf p. 20).

Als u een bericht wilt plaatsen, klikt u op de link 'Add discussion' rechtsboven. U kiest een titel die de lading dekt van uw bericht.

Na het schrijven van uw bericht kiest u onder welke categorie het valt: 'Vragen' voor vragen over de invoer, 'Tips' wanneer u de andere medewerkers een advies wil geven, 'Opmerkelijk!' voor als u een bijzonder geval wil delen. De categorie 'Mededelingen' is bedoeld voor de projectleiding. Verder kunt u aangeven voor wie het bericht zichtbaar is, kies daar de optie 'Only network members'.

U kunt via de kopjes direct naar één van de categorieën gaan:

All Discussions

Mededelingen

Vragen

Tips

Opmerkelijk!

U kunt ook zoeken door alle berichten via het 'search' zoekscherm bovenaan de pagina.

Projectleiders Thunnis van Oort en Coen van Galen staan klaar om te reageren op de berichten die worden geplaatst op het forum.

Als er discussie is over hoe bepaalde gegevens in te voeren, beslist uiteindelijk iemand van de projectleiding over de volgen koers. Vanzelfsprekend verzoeken we deelnemers de gebruikelijke regels van fatsoen te volgen.