Dit forum is bedoeld voor vragen en opmerkingen die opkomen tijdens het invoeren van de akten van de Surinaamse Burgerlijke Stand. U kunt zelf berichten plaatsen, lezen wat de ervaringen zijn van andere deelnemers, en reageren op berichten. Via de links hierboven kunt u direct doorgaan naar de sectie 'Mededelingen' (van het projectteam), 'Vragen' en 'Tips' over de invoer en 'Opmerkelijk' voor bijzondere vondsten.
Bij de proef had ik als opmerking/vraag of het niet mogelijk zou zijn om de velden waarbij aangegeven wordt of en hoe de aangever en de getuigen de akte hebben ondertekend ook op de plaats te zetten waar ze in de akte staan.
Dit om onnodig heen en weer schuiven van de akte te voorkomen.
Ik vul de velden nu pas in als ik onderaan ben gekomen in de akte, en verschuif dan (ook lastig) het invulvenster.
Vriendelijke groet, Huub.
You need to be a member of Historische Database van Suriname & de Cariben to add comments!
Replies
Ha Huub, tot nu toe heb ik alleen formulieren gehad waar iedereen had ondertekend. Ik kijk voor het invullen daarom naar het formulier als geheel, dan weet ik wat ik kan invullen bij de vraag mbt handtekeningen en hoef ik niet heen en weer.
Dag Huub, dat hebben we getest maar het gaf weer verwarring bij de invoer. Daarom hebben we de opzet gehouden.
Hartelijke groet, Coen van Galen
Ik heb meegewerkt aan het testen van een site van het nationaal archief met VOC documenten, waarbij de scan en de getranscribeerde tekst synchroon gehouden worden. Gezien de vaste indeling van de scan en het invoerformulier zou dit hier ook prima kunnen werken....
Helaas is het niet mogelijk binnen de huidige structuur van de invoeromgeving. Een handige werkwijze, zoals Irene de Craen al suggereert, is om te kijken of er 4 'normale' handtekeningen staan (dwz. geen kruisjes e.d.) -- in dat geval hebben beide getuigen en de aangever ondertekend (plus de ambtenaar); in dat geval kunt u in alle betreffende velden 'ondertekend met handtekening' invoeren. We moeten even roeien met de riemen die we hebben ;)