Dit forum is bedoeld voor vragen en opmerkingen die opkomen tijdens het invoeren van de akten van de Surinaamse Burgerlijke Stand. U kunt zelf berichten plaatsen, lezen wat de ervaringen zijn van andere deelnemers, en reageren op berichten. Via de links hierboven kunt u direct doorgaan naar de sectie 'Mededelingen' (van het projectteam), 'Vragen' en 'Tips' over de invoer en 'Opmerkelijk' voor bijzondere vondsten.
Ik heb net deze erkenning ingevuld.
Omda ik niet zeker was over de naam van de moeder/comparante heb ik op Delpher gezocht.
En vond daar dat zij een jaar later overleden is (42 jaar oud)
You need to be a member of Historische Database van Suriname & de Cariben to add comments!
Replies
Heel triest. Maar het is inderdaad zoals Coen zei, vaak werden de mensen door ziekte gedreven om hun "zaken in orde te maken". Hetzelfde bij huwelijken. Soms is het paar al aardig oud en daags na het huwelijk sterft de man (of vrouw). Dat ben ik ook in delpher tegengekomen bij onderzoek.
Ik ben ook al een vergelijkbare trieste situatie tegengekomen. Ook een moeder die na meer dan 20 jaar haar kinderen erkend en snel daarna overlijdt. Ik vrees dat erkenning soms een manier was om de erfenis voor de kinderen veilig te stellen als moeder al ziek was. Want zonder erkenning was er formeel geen 'burgerlijke betrekking' tussen moeder en kinderen.
hoi Coen met Herma.
ik vraag me dan af wat er met de erfenis zou gebeuren als dat niet was geregld? groetjes
Ik heb het nagekeken en het betekende dat het kind niet officieel kon erven van de moeder. Dus haar bezit ging naar andere familieleden of, als die er niet waren, aan de staat.
de kinderen die dan als onbemiddelde wezen achterbleven gingen dan naar familie of weeshuis?
Die werd ook apart geregistreerd: 1.05.11.13 archief van de Commissie tot de Zaken der Nieuwe Wees-, Curatele- e...
en vóór 1828 : 1.05..11.12 archief van de Nieuwe Wees-, Curatele- en Onbeheerde Boedelkamer in...