Dit forum is bedoeld voor vragen en opmerkingen die opkomen tijdens het invoeren van de akten van de Surinaamse Burgerlijke Stand. U kunt zelf berichten plaatsen, lezen wat de ervaringen zijn van andere deelnemers, en reageren op berichten. Via de links hierboven kunt u direct doorgaan naar de sectie 'Mededelingen' (van het projectteam), 'Vragen' en 'Tips' over de invoer en 'Opmerkelijk' voor bijzondere vondsten.
Heb bij de gegevens van het kind # ingevuld, en bij overige info kind de tekst lettelijk overgenomen (heb het bij 1 kind gelaten :))
bij deze als haar natuurlijk kind of hare natuurlijke kinderen te erkennen: hetwelk of dewelke zij uit hare zwangerschap mocht ter wereld brengen.
https://d7acb2c7e8174455baa3f8935c1d8e71.objectstore.eu/radboud/106/NL-HaNA_2.10.61_106_0068-l.jpg
Denk dat het zo zou moeten, als ik het mis heb hoor ik het graag.
Opmerkelijk dat dat toen al kon,en werd gedaan, was mijn eerste gedachte.
You need to be a member of Historische Database van Suriname & de Cariben to add comments!
Replies
hoi Josca, zoiets had ik ook al eens en toen op het forum kenbaar gemaakt onder
1920-752 geb parbo tjien-fooh
ook heeft Coen daar toen op gereageerd. groeten van Herma
Beste Josca,
Een erkenning van ongeboren kinderen, ik wist niet eens dat dit kon (en ik betwijfel of dit formeel wettelijk mogelijk was in die tijd). Zo ziet u maar weer: ook de erkenningsakten leveren weer verrassingen op. :-)
De manier waarop u het heeft ingevoerd is overigens helemaal juist.
Bedankt voor het delen en met vriendelijke groet,
Coen van Galen
Josca, Coen
Ik heb ook in Amsterdam in de periode 1840-1850 een akte gevonden waarin een kind werd erkend dat nog niet geboren was. Toen het kind enkele maanden later geboren werd, werd in de geboorte akte vermeld dat het op "datum" erkend was door -namen van moeder en vader-. Het is niet iets wat veelvuldig voorkomt, maar waarom niet eigenlijk?
J