Dit forum is bedoeld voor vragen en opmerkingen die opkomen tijdens het invoeren van de akten van de Surinaamse Burgerlijke Stand. U kunt zelf berichten plaatsen, lezen wat de ervaringen zijn van andere deelnemers, en reageren op berichten. Via de links hierboven kunt u direct doorgaan naar de sectie 'Mededelingen' (van het projectteam), 'Vragen' en 'Tips' over de invoer en 'Opmerkelijk' voor bijzondere vondsten.
Ik ben, bij mijn eerste echte poging tot invoer, onzeker over het folionummer. Ik heb het overzicht van de 19de eeuwse letters bestudeerd, maar twijfel nog.
Kan iemand mij raad geven?
Alvast bedankt!
Ria van der Ploeg
You need to be a member of Historische Database van Suriname & de Cariben to add comments!
Replies
Hartelijk bedankt voor jullie reacties. Ik heb inmiddels de scan gedeeld.
Met vriendelijke groet,
Ria
wat ik een handige tip vond, die ik nu af en toe gebruik bij onduidelijk Folio nummer:
De link van de huidige akte is (als je de knop van Thunnis gebruikt hebt):
https://d7acb2c7e8174455baa3f8935c1d8e71.objectstore.eu/radboud/10/...
Als je dan de r (achteraan) verandert in een l (een L), en op enter drukt, dan krijg je de akte in beeld die eraan vooraf ging.
Op die akte is het voorgaande nummer soms wel goed te lezen en kan je herleiden wat het nummer moet zijn van de akte die jij behandelt.
Hoop dat ik te volgen ben . . .
Groet, Afra
Beste Ria,
het is inderdaad handig om een linkje naar de scan te delen, dan kan iedereen meekijken. Met deze knop:
kunt u de scan openen in een nieuw venster.
U drukt op de knop en selecteert dan in het nieuwe scherm het webadres, zoals bijvoorbeeld:
https://d7acb2c7e8174455baa3f8935c1d8e71.objectstore.eu/radboud/10/...
Als u dit plakt in het forum, dan zien andere vrijwilligers uw scan ook.
Voor wat betreft het folionummer: als het lastig leesbaar is, is het vaak voor ons achteraf gemakkelijk te achterhalen door te kijken naar de vorige en volgende scan. Dus bij twijfel gewoon @ gebruiken, zoals Reneej terecht aangeeft.
Succes en hartelijke groet,
Thunnis
Dag Ria, iedere akte wordt 2x ingevoerd, en ook nog eens nagekeken. Mocht je je hebben vergist, dan komt dit er hopelijk wel uit. Bij twijfel kan je ook altijd het @-teken gebruiken wanneer letters of cijfers onleesbaar zijn, dan kijkt het team er naar.
Je kan ook een schermafdruk plaatsen, of een link naar de akte (die je dan eerst in een aparte pagina moet openen; zie handleiding), en die hier delen, zodat anderen kunnen meedenken.