Dit forum is bedoeld voor vragen en opmerkingen die opkomen tijdens het invoeren van de akten van de Surinaamse Burgerlijke Stand. U kunt zelf berichten plaatsen, lezen wat de ervaringen zijn van andere deelnemers, en reageren op berichten. Via de links hierboven kunt u direct doorgaan naar de sectie 'Mededelingen' (van het projectteam), 'Vragen' en 'Tips' over de invoer en 'Opmerkelijk' voor bijzondere vondsten.

Zojuist had ik een schriftelijke aangifte van een geboorte, die echter al online stond bij het NAS, met hetzelfde folionummer. De akte zag er wel anders uit. Ik dacht dat het een uitzondering was, maar ook de volgende akte stond al online. Zie bijvoorbeeld Jane Louisa Macintos, geboorteakte online te vinden bij NAS: https://nationaalarchief.sr/onderzoeken/alle-genealogie/genealogie-burgerlijke-stand/deeds/6297ffd0-4ebe-6d59-2cfd-da643a26e0df?person=d20d783d-3785-c004-798f-60ec57082ec4

En de akte die nu werd aangeboden: https://d7acb2c7e8174455baa3f8935c1d8e71.objectstore.eu/radboud/nas/1710H/NL-HaNA_2.10.61_1710H_0302.jpg

Ik heb beide akten ingevoerd en verstuurd, maar vraag me toch af of we deze al ingevoerde akten inderdaad moeten blijven invoeren?

Vriendelijke groet,

Renée

You need to be a member of Historische Database van Suriname & de Cariben to add comments!

Join Historische Database van Suriname & de Cariben

Email me when people reply –

Replies

  • in elk district werd een register bijgehouden van geboorte, huwelijk en overlijden.
    Maar er werd ook een afschrift naar Paramaribo gestuurd en daar in een register ingeschreven.

    In Nederland gebeurde dat ook. Registers in elke gemeente, kopie naar het rijksarchief van de provincie en vandaar kopie naar het nationaal archief.

    • Dag Huub, dat de akten in tweevoud werden opgemaakt, dat had ik gelezen. Voor mij is nu de vraag wat te doen bij een geboorteakte die al in het systeem zit...

      Gelukkig krijg ik nu weer akten die nog niet online staan, dus mogelijk waren het 2 uitzonderingen. :)

      • Dag Renee en Huub, het kan inderdaad soms gebeuren dat er akten dubbel zijn, omdat we twee versies gebruiken van de akten: de versie van de burgerlijke stand en de kopie die naar het Hof van justitie werd gestuurd. Dit is nodig, omdat beide versies niet compleet zijn dus we combineren ze tot één set die zo compleet mogelijk is. Daarbij nemen we een beetje overlap voor lief. Als je een dubbele krijgt dan kun je die dus gewoon invoeren.

        Hartelijke groet, Coen en Thunnis

        • Hartelijk dank, Coen en Thunnis.

          Ondertussen inderdaad een akte ingevoerd die al online stond, maar daar veel slechter leesbaar was, waardoor een ingevoerde naam onjuist blijkt te zijn.

          Vriendelijke groet,

          Renée

      • Het risico bestaat dat er folio's verdwenen zijn.

        Ik neem aan dat de uiteindelijke database nog gecontroleerd wordt op duplicaten.

        Net zoals onlangs bij officiele akten en de schriftelijke briefjes die ook bewaard zijn gebleven.

This reply was deleted.

Forum

Voor een gedetailleerde toelichting over de werking van het forum, zie de handleiding.

Als u een bericht wilt plaatsen, klikt u op de link 'Add discussion' rechtsboven. U kiest een titel die de lading dekt van uw bericht.

Na het schrijven van uw bericht kiest u onder welke categorie het valt: 'Vragen' voor vragen over de invoer, 'Tips' wanneer u de andere medewerkers een advies wil geven, 'Opmerkelijk!' voor als u een bijzonder geval wil delen. De categorie 'Mededelingen' is bedoeld voor meldingen door de projectleiding. Verder kunt u aangeven voor wie het bericht zichtbaar is, kies daar de optie 'Only network members'.

U kunt via de kopjes direct naar één van de categorieën gaan:

All Discussions

Mededelingen

Vragen

Tips

Opmerkelijk!

U kunt ook zoeken door alle berichten via het 'search' zoekscherm bovenaan de pagina.

Projectleiders Thunnis van Oort en Coen van Galen staan klaar om te reageren op de berichten die worden geplaatst op het forum.

Als er discussie is over hoe bepaalde gegevens in te voeren, beslist uiteindelijk iemand van de projectleiding over de volgen koers. Vanzelfsprekend verzoeken we deelnemers de gebruikelijke regels van fatsoen te volgen.