Dit forum is bedoeld voor vragen en opmerkingen die opkomen tijdens het invoeren van de akten van de Surinaamse Burgerlijke Stand. U kunt zelf berichten plaatsen, lezen wat de ervaringen zijn van andere deelnemers, en reageren op berichten. Via de links hierboven kunt u direct doorgaan naar de sectie 'Mededelingen' (van het projectteam), 'Vragen' en 'Tips' over de invoer en 'Opmerkelijk' voor bijzondere vondsten.
Bovenaan deze akte op folio 625 - 1880 lees ik:
"bij akte van voltrekking van het huwelijk van Jacob George Vink en Wilhelmina Johanna Nelstein te Paramaribo, den 18-01-1911 is Jacob George, in tegenstaande akte genoemd, door Philida Vink als haar natuurlijke kind erkend"
Dus niet (zoals gebruikelijk) de bruidegom en/of de bruid erkennen een kind maar de moeder van de bruidegom (Philida Vink) erkent hem als haar kind...
You need to be a member of Historische Database van Suriname & de Cariben to add comments!
Replies
Ben tijdens mijn zoektocht in de huwelijks aktes vaker tegengekomen dat bruid of bruidegom toen pas werd erkend.
Waarschijnlijk omdat het in die tijd nog verplicht was dat mensen tot en met 30 jaar toestemming van de ouder(s) nodig hadden om te huwen.
Als een kind niet erkend was, had het ook geen nationaliteit. Door erkenning kreeg hij of zij de nationaliteit van degene die de erkenning deed
Dit is de eerste keer dat ik deze kantmelding opmerk (ik heb nu al meer als 4000 geboorteakten ingevuld en gecontroleerd).
Over de reden van erkenning heb ik al eerder in dit forum bericht.
Door de erkenning kreeg het kind de Nederlandse nationaliteit.
Waarschijnlijk was hij ( Jacob)niet eerder door de moeder erkend als haar natuurlijk kind en werd bij het huwelijk verzocht dit alsnog te doen. Ik heb ooit gehoord dat kinderen toentertijd in Suriname niet automatisch bij aangifte als natuurlijk kind van de moeder erkend werden. Dat moest de moeder expliciet doen Maar mogelijk ligt het toch iets anders en is er iemand die er een andere verklaring voor heeft.