Dit forum is bedoeld voor vragen en opmerkingen die opkomen tijdens het invoeren van de akten van de Surinaamse Burgerlijke Stand. U kunt zelf berichten plaatsen, lezen wat de ervaringen zijn van andere deelnemers, en reageren op berichten. Via de links hierboven kunt u direct doorgaan naar de sectie 'Mededelingen' (van het projectteam), 'Vragen' en 'Tips' over de invoer en 'Opmerkelijk' voor bijzondere vondsten.

geen plek van aangifte

Hallo, ik zie dat bij akten van eind jaren zestig (1860's) geen plek van aangifte staat, bijv "te Paramaribo" maar "der kolonie Suriname". is dit normaal bij akten uit deze tijd of zou het er wel ergens moeten staan? Persoonlijk kan ik niks vinden. alvast dank je wel.

You need to be a member of Historische Database van Suriname & de Cariben to add comments!

Join Historische Database van Suriname & de Cariben

Email me when people reply –

Replies

  • Beste allen,

    We zijn aanbeland bij een periode met oudere akten. Voor 1869 werkten sommige zaken net anders. (Zie ook de lichtgrijze melding in de handleiding onder punt 3 (pagina 4)).

    1)  de informatie over de plaats van aangifte kan ook voorgedrukt kan zijn. Vul dus letterlijk 'Suriname' in als de akte dat zo vermeldt.

    2) in deze vroege periode vinden we ook akten die buiten Paramaribo zijn opgesteld. U kunt zien dat een akte oorspronkelijk buiten Paramaribo is opgesteld als er een extra nummer is toegevoegd aan het Folio nummer (gescheiden door een "/" -- dit nummer neemt u letterlijk over inclusief "/"). De naam van het district kunt u op twee plaatsen vinden: meestal bovenin de akte waar de ambtenaar van de Burgerlijke Stand toevoegt in welk district hij zich bevindt (zie afbeelding 1 hieronder). Anders vindt u de naam van het district bij de ondertekening (afbeelding 2).

    3) tenslotte is het goed om te melden dat deze oudere akten soms lastiger leesbaar zijn, vanwege beschadigingen. Maar dat hadden velen van u al wel gemerkt... We hebben geen apart 'puzzelproject' aangemaakt zoals bij de geboorteakten, omdat het aantal slecht leesbare overlijdensakten veel kleiner is. Als u de akte te lastig vindt, kunt u deze altijd overslaan. (Kies dan níet voor 'taak onmogelijk', dit is alleen bestemd voor scans waar helemaal geen overlijdensakte op staat afgebeeld!)

     

    Afbeelding 1: akte met locatie district Beneden Commewijne, vermeld bij de naam van de ambtenaar die de aangifte opnam.

    10858766098?profile=RESIZE_930x

    Afbeelding 2: akte met locatie aangifte vermeld bij ondertekening, in dit geval Boven Cottica en Perica.

    10858766668?profile=RESIZE_930x

  • Hopelijk komt er nog een reactie van de projectleiders, maar ik heb bij een dergelijke oude akte bij de plaats aangifte "Suriname" ingevuld. Bij het vak "geboorteplaats" staat bijv. ook vaak Suriname.

    P.S.: Nu ik nog weer zo'n oude akte heb, realiseer ik me dat het voorgedrukte tekst is, en dat dan een # inderdaad beter is.

  • Voor mij geldt hetzelfde. Ik denk dat de keuze is # of Suriname, maar eigenlijk is dat laatste geen plaats. Ik vul dus # in

This reply was deleted.

Forum

Voor een gedetailleerde toelichting over de werking van het forum, zie de handleiding.

Als u een bericht wilt plaatsen, klikt u op de link 'Add discussion' rechtsboven. U kiest een titel die de lading dekt van uw bericht.

Na het schrijven van uw bericht kiest u onder welke categorie het valt: 'Vragen' voor vragen over de invoer, 'Tips' wanneer u de andere medewerkers een advies wil geven, 'Opmerkelijk!' voor als u een bijzonder geval wil delen. De categorie 'Mededelingen' is bedoeld voor meldingen door de projectleiding. Verder kunt u aangeven voor wie het bericht zichtbaar is, kies daar de optie 'Only network members'.

U kunt via de kopjes direct naar één van de categorieën gaan:

All Discussions

Mededelingen

Vragen

Tips

Opmerkelijk!

U kunt ook zoeken door alle berichten via het 'search' zoekscherm bovenaan de pagina.

Projectleider Coen van Galen doet zijn best om snel te reageren op de berichten die worden geplaatst op het forum.

Als er discussie is over hoe bepaalde gegevens in te voeren, beslist uiteindelijk iemand van de projectleiding over de volgen koers. Vanzelfsprekend verzoeken we deelnemers de gebruikelijke regels van fatsoen te volgen.